יום רביעי, 3 במאי 2017

תעריפי האגרה של הזמנת אמבולנס

חוק בריאות ממלכתי קובע כי מי שהוסע באמבולנס לחדר מיון של בית חולים ואושפז שם יהא זכאי להחזר ההוצאה של הזמנת האמבולנס במלואה. באם לא אושפז, אלא רק נבדק ושוחרר, איננו זכאי להחזר. במקרה שמדובר בניידת טיפול נמרץ, המכונה גם נט"ן, אילו החולה אושפז לאחר ההגעה לבית החולים אזי שלא יישא בתשלומי האגרה אך אם לא אושפז, כן יישא בחמישים אחוז מן ההוצאה ועל יתר החמישים אחוז הוא יהא זכאי להחזר.

מי למעשה אמון על החזר האגרה במקרה של אשפוז?


חוק בריאות ממלכתי מורה על כך שקופות החולים הן שאמונות על החזרי הוצאות הנסיעה באמבולנס בכפוף לקבלה ולמסמכים הרלוונטיים שיימסרו על ידי המפונה. הבעייתיות האמיתית נובעת מהעובדה שעל כל חריגה מ-20 הקילומטרים המותרים בחוק בהחזר מלא, יש לשלם תוספת על כל קילומטר. מנגד, בניידת טיפול נמרץ אין חשיבות למרחק מבחינת המחיר, ייתכן ולאור המימון של משרד הבריאות, קופות החולים והרשויות המקומיות.



מקרים פרטניים שמקבלים יחס ייחודי מבחינת החזר אגרה


במקרה של פינוי של נפגעי תאונות דרכים, אלו יישאו במלוא עלות הפינוי. המוסד לביטוח לאומי יכסה את עלויות האגרה של נפגעי תאונות עבודה. נשים הרות שפונו לבית החולים וילדו שם יהיו זכאיות למימון מלא של עלויות האגרה גם הן על ידי המוסד לביטוח לאומי. במקרה של פינוי חייל צה"ל, הצבא יישא בתשלומי האגרה ולא החייל באופן אישי. חולים אונקולוגיים וחולי דיאליזה המפונים לבית החולים, כל עוד ישנה הצדקה סבירה לפינויים, יהיו זכאים לכיסוי של 50% מעלויות הפינוי שיכוסו על ידי קופת החולים. המוסד לביטוח לאומי מכסה את עלויות פינוי באמבולנס של נפגעי פעולות איבה, המוגדרים ככאלה כחוק.

דעו את זכויותיכם לכיסוי אגרה



היות ורשויות ממשלתיות כמו המוסד לביטוח לאומי וקופות החולים מממנות חלק גדול מהוצאות הפינוי באמבולנס במקרים פרטניים, חשוב מאד שתכירו את זכויותיכם שכן באם לא תצהירו על המקרה הייחודי ייתכן והכיסוי לא יחול אוטומטית על המקרה שלכם. את הפרטים המלאים ניתן למצוא באתר משרד הבריאות הממשלתי. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה