יום רביעי, 20 ביולי 2016

מה לעשות במצב של פגיעת ראש

פגיעת ראש היא אחד המצבים הרפואיים מעוררי החשש במידה הרבה ביותר

פגיעת ראש, או חבלת ראש, היא למעשה סיבת המוות המובילה בכל מה שנוגע למוות בטראומה ברחבי העולם ככלל ובחברה המערבית בפרט. זהו למעשה מצב של טראומה גופנית שקשור, כשמו כן הוא, לפגיעה של הראש. לעתים קרובות, מצב זה גורם להתפתחות זעזוע מוח, אם כי הדבר לא מחייב. הסטטיסטיקה מספרת כי 0.3% מהאוכלוסייה סובלים מפגיעת ראש בכל שנה, כאשר בארצות הברית למשל 25 אנשים מתוך 100,000 מתים כתוצאה מפגיעת ראש בשנה ממוצעת. פגיעת ראש יכולה להיגרם כתוצאה של מגוון סיבות. עבור פעוטות עד גיל 4, ועבור קשישים מעל גיל 65, הסיבה העיקרית תהיה בדרך כלל נפילה. עבור הגילאים 18-45, הסיבה העיקרית היא תאונות דרכים. עבור ספורטאים, תאונות ספורט הן הגורם מס' 1. רק שאלה אחת חשובה צריך לשאול – מה לעשות במצב של פגיעת ראש?

מה עלינו לעשות במצב של פגיעת ראש? להגיע לבית החולים, כמה שיותר מהר

·         זיהוי – כאשר אנחנו מדברים על זיהוי של פגיעות ראש, אנחנו מסייגים ואומרים כבר במשפט הראשון – אם יש ספק אין ספק. אם יש לכם חשד, ולו הקטן ביותר, שמדובר בפגיעת ראש שהיא יותר מחבלה פשוטה, הדרך המהירה ביותר לבית החולים היא הדרך שבה אתם הולכים. עם זאת, חשוב גם להכיר את המאפיינים של פגיעות ראש חמורות. כאשר הנחבל חווה בלבול, עייפות קשה, סחרחורות וירידה במצב ההכרה – אלה הם סממנים בולטים לפגיעה חמורה או לזעזוע מוח.
·         פינוי – הפינוי הוא החלק החשוב ביותר לאחר פגיעת ראש. כאמור, אין זמן לבזבז. אם יש לכם ספק, פנו לשירותיהם של אמבולנסים שיביאו אתכם בדרך המהירה ביותר לבית החולים, שם תתבצע בדיקת CT לבדיקה של שברים בגולגולת. ושל דימומים פנימיים. מצבם שכאלה, אם לא מזהים אותם מספיק מהר ומטפלים בהם – הם קטלניים. לכן חשוב עוד יותר להתפנות לבית החולים במהירות האפשרית.

כשזה נוגע לסכנת חיים שכזאת, צריכה להיות לנו רק מטרה אחת


גם אם זה קרוב בהשקעה באמבולנס פרטי או בכל סוג אחר של טיפול ופינוי – אין מחיר לחיים שלנו. כאשר מישהו בסביבה שלנו נפגע בראשו, יש בדיוק דבר אחר שאנחנו צריכים לעשות – לוודא שהוא לא בסכנת חיים ולהביא אותו לבית החולים בדרך המהירה והבטוחה ביותר.

אמבולנסים

יום חמישי, 30 ביוני 2016

עבודה כנהג אמבולנס פרטי

אמבולנסים פרטיים הם שירות רלוונטי עבור רבים מאתנו, בסיטואציות שונות בחיי היום יום שלנו

שירותים של אמבולנס פרטי הם בפני עצמם לא שירותים שכל אחד מאתנו בהכרח מבין באילו סיטואציות הם יהיו דרושים לו. עם זאת, ישנן לא מעט סיטואציות שכאלה, וניגע בכך בין השאר במאמר זה, ולאחר מכן נבין גם מדוע עבודה כנהג של אמבולנסים פרטיים שכאלה יכולה להיות עבודה מאתגרת, רווחית ואיכותית במיוחד. ובכן, אמבולנסים פרטיים הם שירות רלוונטי במצבים רבים, ועל קצה המזלג ניתן למנות מצבים כמו צורך במעבר בין מוסדות שיקומיים וטיפוליים בלוח זמנים פרטי ונוח, חולים הזקוקים לנסיעה לנמל התעופה או אפילו עד למטוס עצמו, או סיטואציות של צורך בהעברה של נפטר מבית החולים או מהבית לבית העלמין. בכל המצבים האלה, נדרש טיפול עדין ואיכותי של אמבולנסים פרטיים, שיכולים לעבוד בלוח הזמנים המדויק הנחוץ לנו ולא עובדים אך ורק לפי קריאה כמו מגן דוד אדום, הגם שמדובר בשירותים שמד"א במקרים רבים פשוט לא מספקים בשל עומס. כעת, נבין מהו אופי העבודה כנהג של אמבולנסים פרטיים שכאלה.

עבודה בתור נהג של אמבולנסים פרטיים יכולה להיות עבודה רווחית במיוחד, והיא מאתגרת וחשובה כערך מוסף

·         אופי העבודה – אופי העבודה כנהג של אמבולנס פרטי הוא מצד אחד דומה לאופי העבודה של נהג אמבולנס רגיל, אך גם נבדל ממנו במידת מה. הדמיון הוא במקצועיות הנדרשת בנהיגת אמבולנס, ובדגשים החשובים של נסיעה זהירה לפי חוקי האמבולנס ובהיכרות עם כלי הרכב הגדול הזה, יכולותיו ותפקידו על הכביש. גם באופי הנוסעים כמובן שיש דמיון רב בין אמבולנסים רגילים לבין אמבולנסים פרטיים. השוני מאמבולנסים רגילים מגיע באופי העבודה עצמה של האמבולנס – אמבולנסים פרטיים פחות עובדים במצבי חירום, ועל כן הנסיעה בהם צריכה ויכולה להיות יותר מדודה ורגועה מאמבולנסים של מד"א. בקיצור, נדרשת מקצועיות גבוהה של נהג אמבולנס, בשילוב היכרות עם אופי הנוסעים והשירות שניתן למי שפונה למסגרות פרטיות שכאלה.
·         דרישות קבלה – בכדי לעבוד בתור נהגים של אמבולנס פרטי, נדרשת הכשרה רלוונטית לנהיגה באמבולנס, וזוהי הכשרה שניתנת לבעלי רישיון C או לעוברים את הקורסים המיוחדים של נהיגה באמבולנס. נדרש כמובן גם וותק רלוונטי כנהג, של שנתיים לפחות ברמת C או של ארבע שנים עם רישיון רגיל. כמו כן, כמובן שנדרשת גם הכשרה בתור נהגי אמבולנס בקורס רלוונטי מטעם מד"א או כל גוף מכשיר מוכר אחר.

אם יש לכם הכשרה רלוונטית כנהגי אמבולנס, השוק הפרטי הוא מסגרת שיכולה בהחלט להתאים לכם


נהג של אמבולנס פרטי צריך להיות הטופ של הטופ בכל מה שנוגע לנהגי אמבולנס ככלל. אמבולנסים פרטיים מספקים שירותי אמבולנס לאנשים חולים או מבוגרים במצב רפואי לא פשוט כלל, והם מספקים להם את איכות הנסיעה הגבוהה ביותר בסביבה טיפולית ובטוחה לחלוטין. בהתחשב בכך, הנהגים צריכים להיות ברמה הגבוהה ביותר והם מתוגמלים בהתאם.

אמבולנס

יום ראשון, 5 ביוני 2016

מימון עלויות פינוי באמבולנס

פינוי באמבולנס הוא אמנם הכרחי במקרים רבים, אך זהו לא שירות שמגיע בחינם

המצבים בהם אדם זקוק לפינוי באמבולנס הם לא מצבים סטנדרטיים בחיים של אף אחד מאתנו. בסופו של דבר, כאשר אנחנו פונים לשירות של אמבולנס, בין אם במצב חירום ובין אם באופן מתוכנן עבור נסיעה מבוקרת ורפואית כזו או אחרת, אנחנו זקוקים לטיפול והשגחה צמודים ולעתים גם לטיפולים מצילי חיים – במצבים רפואיים קיצוניים, בפינוי מתאונות דרכים או ממצבים מסוכנים אחרים. במצבים שכאלה, ברור שהדבר האחרון שאנחנו חושבים עליו הוא כסף – ובצדק. עם זאת, לא מדובר פה בשירות שמגיע בחינם – בסופו של דבר, בין אם מדובר באמבולנסים פרטיים ובין אם באמבולנסים של מגן דוד אדום, מדובר בשירות שעולה לא מעט כסף – וזה כסף שבמצבים רבים אין יכולת לשלם בכוחות עצמכם. מה עושים במצבים כאלה? ובכן, התשובה היא די ברורה – פונים לקופות החולים עבור מימון של עלויות הפינוי. כעת, נבין בדיוק מהן הזכויות השונות בכל הנוגע למימון זה.

מתי קופת החולים מממנת את הפינוי באמבולנס, באילו מצבים היא לא מממנת פינוי, ומצבים מיוחדים

·         מתי מקבלים מימון מלא? המצבים בהם מקבלים מימון מלא עבור עלויות הפינוי באמבולנס הם המקרים הבאים: מבוטחי ביטוח בריאות בקופות החולים שפונו באמבולנס פרטי או בניידת טיפול נמרץ לבית החולים ואושפזו בו, מבוטחים שפונו מחדר המיון בבית חולים אחד להמשך טיפול בבית חולים אחר, מבוטחים שהועברו מבית חולים אחד לאחר (המימון הוא של בית החולים), מבוטחים שפונו למסגרת סיעוד או שיקום מורכב.
·         מתי מקבלים מימון חלקי או בכלל לא? מבוטחים בביטוח בריאות של קופת החולים שפונו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים ולא אושפזו בו, מקבלים מימון חלקי מטעם קופת החולים. למעשה, המצב היחיד בו מבוטחים לא מקבלים מימון לעלויות הפינוי שלהם הוא במצב בו הם פונו באמבולנס פרטי אך לא אושפזו בבית החולים.
·         מקרים מיוחדים – ישנם מספר מצבים ייחודיים בהם יש מימון חלקי או מלא לפינוי באמבולנס – נפגעי תאונות דרכים שפונו בניידת טיפול נמרץ, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות עבודה, נשים הרות (מימון של הביטוח הלאומי), חיילי צה"ל (מימון של צה"ל), חולי אפילפסיה, חולים אונקולוגיים או חולי דיאליזה, ומבוטחים שעוברים ממוסד סיעודי לבית החולים.

דעו את זכויותיכם כחברי קופות חולים – אל תשלמו מכיסכם כסף שאתם זכאים למימון עבורו


מרבית האנשים במדינת ישראל מחזיקים בביטוח בריאות של קופות החולים, וטוב שכך. בסופו של דבר, אנחנו כולנו צריכים להיות מוכנים גם למצבים בלתי צפויים, וכפי שבוודאי הבחנתם יש לא מעט מצבים כאלה, ואנחנו צריכים לדעת שיש לנו את הגיבוי הכלכלי עבור הפינוי באמבולנס שאולי יהיה דרוש לנו. בסופו של דבר, אלה הן הזכויות שלנו כמבוטחים של קופות החולים.

אמבולנס

יום שני, 16 במאי 2016

מה צריך לדעת לפני שמזמינים אמבולנס?

אף אחד מאתנו לא רוצה להגיע למצב שבו הוא זקוק לאמבולנס – אבל לפעמים אין ברירה:

מצב שבו אנחנו זקוקים לחילוץ של אמבולנס הוא מצב שאיש מאתנו לא רוצה להגיע אליו, ואנחנו אכן מאחלים לכם לא להזדקק אף פעם לחילוץ רפואי בהול ומקצועי שכזה. עם זאת, עם עובדות החיים קשה מאוד להתווכח, וכל אחד מאתנו נזקק בשלב כזה או אחר של חייו לפינוי מקצועי באמבולנס כזה או אחר – בין אם מדובר בשירות דחוף בגלל פציעה או אירוע רפואי כזה או אחר, ובין אם מדובר באמצעי בטיחותי משום שאנחנו צריכים לנסוע מחוברים לטיפול רפואי כזה או אחר. בהתחשב בנחיצות הרבה של האמבולנסים בחיינו, יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שאתם קוראים לרכבי החירום הללו.

הדברים שכדאי לדעת ולהבין לפני שאנחנו מזמינים אמבולנס:

·         שום דבר לא בחינם – גם אמבולנס של מגן דוד אדום, שהם כביכול ברירת המחדל שאליה אנחנו חייבים לפנות במצב חירום רפואי כזה או אחר, הם בסופו של דבר לא חינמיים כלל וכלל. אז נכון, אנחנו לא משלמים את החשבון מיד והוא מגיע אלינו בדואר לאחר מכן – אבל הוא תמיד מגיע, ולא מדובר בהוצאה כספית קטנה כלל וכלל, במיוחד בהתחשב במצב רפואי שיכול להגיע אלינו חס וחלילה.
·         אמבולנס הוא לא תוכנית לבקשתך – האמבולנס יבצע את העבודה שלו בצורה הטובה ביותר, בהקשר להעברה של החולה או הפצוע ממקום האירוע ועד בית החולים, ובמקרים מסוימים גם החזרה שלו לביתו. עם זאת, אם אנחנו צריכים להתנייד באמבולנס למקומות שונים, ובעקבות המצב הרפואי שלנו צריכים לעשות זאת באמבולנס – לא מגן דוד אדום ייתנו לנו את השירות הנחוץ הזה, וניתן גם להבין זאת – מדובר בסופו של דבר בשירות חירום.

בהתחשב בכל מה שאנחנו יודעים – שווה לשקול גם הזמנה של אמבולנסים פרטיים:


אם אנחנו סובלים ממצב רפואי כזה או אחר, בין אם קבוע ובין אם לאו, שווה להחזיק מספר של אמבולנס פרטי בהישג יד. כך נוכל לקבל מקסימום של גמישות וניידות, גם אם אנחנו מתמודדים עם מצב רפואי כזה או אחר – ועדיין לקבל את כל הטיפול הרפואי הנחוץ לנו בדרך. את הכסף – נשלם ככה או ככה.

אמבולנס