יום רביעי, 17 ביוני 2015

כל מה שצריך לדעת על עבודה בתור נהג אמבולנס


חולמים לעבוד במקום שמציל חיים? רוצים לדעת מה תהליך ההכשרה שעובר נהג אמבולנס? במאמר הבא ניתן לכם את כל התשובות בצורה מסודרת וברורה

נהגי רכב ביטחון מסוג אמבולנס נדרשים לעמוד בתנאים מוקפדים המוגדרים על ידי משרד התחבורה. מעבר לכך, תכנית הלימודים בה מותנית העסקתם מורכבת משורה ארוכה של נושאים. הסיבה לכך היא החשיבות של הנהגים במערך החירום וההצלה. ותק או ניסיון בנהיגה לא יכולים לבוא על חשבון הדרכה ייעודית של אנשי מקצוע. הנהגים נדרשים להפעיל אמבולנס בתנאי חירום, לעמוד בהוראות החוק וגם לאפשר גישה נוחה למצבים קיצוניים ובלתי צפויים. כל אלו מאתגרים את עבודת הנהג ומחייבים השקעה בהכשרתו.

דרישות הסף של משרד התחבורה

מבחינת משרד התחבורה, אלו התנאים המוקדמים להוצאת רישיון נהיגה על אמבולנס:
·         גיל 21
·         שנתיים רישיון על רכב פרטי
·         היעדר רישום פלילי המונע את מתן התעודה
·         היעדר פניה של משטרת ישראל לרשות הרישוי
·         היעדר כתב אישום על עבירה פלילית
·         היעדר פסילה מהחזקת או קבלת רישיון נהיגה בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה
·         היעדר תקופת פסילה של הרישיון
·         היעדר הרשעה בעבירות תעבורה

עם העמידה בתנאים ניתן להגיש בקשה מסודרת למשרד התחבורה. בשלב הזה ההתנהלות היא מול משרד הרישוי המקומי. אפשר לקבל פרטים נוספים על הבקשה ולהוריד את הטופס הרשמי דרך אתר האינטרנט, באמצעות שיחת טלפון למוקד המרכזי או בהתייצבות בסניפי קבלת הקהל.

דגשים בתכנית הלימודים



רישיון ממשרד התחבורה אינו מספיק עבור אדם שרוצה להיות נהג אמבולנס. עליו לעמוד בהצלחה במבחנים הנכתבים על ידי הרשויות וללמוד את הנושאים הבאים:

א. עזרה ראשונה – קורס ייחודי בעזרה ראשונה הופך את הנהג לגורם מקצועי המעניק עזרה במצבי חירום. נושאי הלימוד בעזרה ראשונה הם בין היתר אנטומיה ופיזיולוגיה, טיפול בחולה ובפצוע, החייאה בסיסית, החייאה חצי מתקדמת באמצעות מכשירים ועוד.

ב. לידה והתקפי לב – הנהג נחשף לכל התהליכים הקשורים לקבלת לידה באמבולנס, התקפי לב וסכנות טיפול. היכרות עם הנושאים הללו תורמת לרמת המקצועיות של הנהג ומאפשרת לו להתמודד עם בעיות בלתי צפויות בטווח הקצר והארוך.

ג. יחסי ציבור ומבנה מד"א – לא ניתן לעבוד בתור נהג אמבולנס מבלי להכיר את יחסי הציבור, תלונות הציבור ומבנה מד"א ותפקידו. בנוסף, הנהג נדרש להכיר את דיני התעבורה הספציפיים לתחום ההתמחות שלו, את הוראות הנהיגה ברכב ביטחון מסוג אמבולנס ואת אופי הנהיגה בתנאים מכבידים.

ד. זכויות וחובות – יש הרבה חובות וזכויות המוטלות על הנהג. עליו להכיר את אופי השימוש בקשר, את הטפסים ואת התקלות הנפוצות באמבולנס המשמש בתור כלי חירום והצלה.


לסיכום, תהליך הוצאת רישיון נהיגה על אמבולנס כולל התנהלות מול משרד התחבורה ולימודים עיוניים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה