יום רביעי, 17 ביוני 2015

כל מה שצריך לדעת על עבודה בתור נהג אמבולנס


חולמים לעבוד במקום שמציל חיים? רוצים לדעת מה תהליך ההכשרה שעובר נהג אמבולנס? במאמר הבא ניתן לכם את כל התשובות בצורה מסודרת וברורה

נהגי רכב ביטחון מסוג אמבולנס נדרשים לעמוד בתנאים מוקפדים המוגדרים על ידי משרד התחבורה. מעבר לכך, תכנית הלימודים בה מותנית העסקתם מורכבת משורה ארוכה של נושאים. הסיבה לכך היא החשיבות של הנהגים במערך החירום וההצלה. ותק או ניסיון בנהיגה לא יכולים לבוא על חשבון הדרכה ייעודית של אנשי מקצוע. הנהגים נדרשים להפעיל אמבולנס בתנאי חירום, לעמוד בהוראות החוק וגם לאפשר גישה נוחה למצבים קיצוניים ובלתי צפויים. כל אלו מאתגרים את עבודת הנהג ומחייבים השקעה בהכשרתו.

דרישות הסף של משרד התחבורה

מבחינת משרד התחבורה, אלו התנאים המוקדמים להוצאת רישיון נהיגה על אמבולנס:
·         גיל 21
·         שנתיים רישיון על רכב פרטי
·         היעדר רישום פלילי המונע את מתן התעודה
·         היעדר פניה של משטרת ישראל לרשות הרישוי
·         היעדר כתב אישום על עבירה פלילית
·         היעדר פסילה מהחזקת או קבלת רישיון נהיגה בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה
·         היעדר תקופת פסילה של הרישיון
·         היעדר הרשעה בעבירות תעבורה

עם העמידה בתנאים ניתן להגיש בקשה מסודרת למשרד התחבורה. בשלב הזה ההתנהלות היא מול משרד הרישוי המקומי. אפשר לקבל פרטים נוספים על הבקשה ולהוריד את הטופס הרשמי דרך אתר האינטרנט, באמצעות שיחת טלפון למוקד המרכזי או בהתייצבות בסניפי קבלת הקהל.

דגשים בתכנית הלימודים



רישיון ממשרד התחבורה אינו מספיק עבור אדם שרוצה להיות נהג אמבולנס. עליו לעמוד בהצלחה במבחנים הנכתבים על ידי הרשויות וללמוד את הנושאים הבאים:

א. עזרה ראשונה – קורס ייחודי בעזרה ראשונה הופך את הנהג לגורם מקצועי המעניק עזרה במצבי חירום. נושאי הלימוד בעזרה ראשונה הם בין היתר אנטומיה ופיזיולוגיה, טיפול בחולה ובפצוע, החייאה בסיסית, החייאה חצי מתקדמת באמצעות מכשירים ועוד.

ב. לידה והתקפי לב – הנהג נחשף לכל התהליכים הקשורים לקבלת לידה באמבולנס, התקפי לב וסכנות טיפול. היכרות עם הנושאים הללו תורמת לרמת המקצועיות של הנהג ומאפשרת לו להתמודד עם בעיות בלתי צפויות בטווח הקצר והארוך.

ג. יחסי ציבור ומבנה מד"א – לא ניתן לעבוד בתור נהג אמבולנס מבלי להכיר את יחסי הציבור, תלונות הציבור ומבנה מד"א ותפקידו. בנוסף, הנהג נדרש להכיר את דיני התעבורה הספציפיים לתחום ההתמחות שלו, את הוראות הנהיגה ברכב ביטחון מסוג אמבולנס ואת אופי הנהיגה בתנאים מכבידים.

ד. זכויות וחובות – יש הרבה חובות וזכויות המוטלות על הנהג. עליו להכיר את אופי השימוש בקשר, את הטפסים ואת התקלות הנפוצות באמבולנס המשמש בתור כלי חירום והצלה.


לסיכום, תהליך הוצאת רישיון נהיגה על אמבולנס כולל התנהלות מול משרד התחבורה ולימודים עיוניים. 

יום שלישי, 2 ביוני 2015

באילו מקרים חייבים להתקשר לאמבולנס?

הזמנת אמבולנס יכולה להציל חיים ולמנוע נזקים בריאותיים בלתי הפיכים לגברים ונשים בכל הגילאים. במאמר הבא נסביר באילו מקרים חייבים להתקשר לאמבולנס ונביא טיפים מעשיים שכדאי לזכור

יש שורה ארוכה של מקרים המחייבים אתכם להתקשר לאמבולנס ולהזמין שירותי עזרה ראשונה. הדוגמאות השכיחות להזמנת אמבולנס הן:
אמבולנס


  •         איבוד הכרה של בן משפחה, עובד, שכן או קולגה
  •          הפסקת נשימה והפסקת פעילות הלב
  •          אובדן דם משמעותי בעקבות תאונה או פגיעה פיזית
  •          תחושה של הכרה מעורפלת בקרב חולי סוכרת
  •          פגיעת ראש
  •          פרכוסים, תגובה אלרגית חריפה והתקפי אפילפסיה
  •          פגיעת גב
  •          חשד לשאיפת עשן או קוצר נשימה חריף הנובע מסיבה לא ברורה
  •          חשד לצריכת נוזלים מסוכנים או שתיית נוזל רעיל
  •          נפילה מגובה רב
  •          הכשת נחש
  •          מכת חום


הכלל העיקרי הוא שאם יש ספק – אין ספק. עדיף להזמין אמבולנס ולשאת בהוצאות הכספיות מאשר לסכן את חיי הנפגע. אמבולנס יכול למנוע נזקים בריאותיים בלתי הפיכים עבור גברים, נשים, ילדים ותינוקות. מעבר לכך, חוק הבריאות הממלכתי בישראל קובע שבכל מקרה בו מאשפזים את החולה או הנפגע, יינתן החזר מלא מטעם קופות החולים. בנוסף, יש ביטוחים משלימים המרחיבים את גובה ההחזרים ופועלים לטובת הלקוח. הדגש במקרה הזה הוא על התנהלות נכונה מול חברת הביטוח ועל תגובה מהירה במצבי חירום. 



טיפים להזמנת אמבולנס


המקרים המחייבים הזמנת אמבולנס מתרחשים מסביב לשעון ובאופן בלתי צפוי. התפקיד שלכם הוא לנטרל ככל האפשר את ההשפעות החיצוניות, בעיקר אם מדובר על משפחה עם ילדים ותינוקות. יש גם טיפים שיכולים לעזור לכם להזמין שירותי חירום עם אמבולנס:

  •          שמרו מספר של אמבולנס על דלת המקרר
  •          הסבירו לילדים מתי וכיצד מזמינים אמבולנס
  •          הישמעו להוראות מגן דוד אדום ומוקדי העזרה הראשונה
  •          הזמינו אמבולנס רק מחברה מקצועית ומוכרת
  •          הקפידו על מתן כתובת מדויקת
  •          נסו לשמור על קור רוח גם במצבי חירום


נצלו את הרגעים השקטים כדי להסביר על החשיבות של הזמנת שירותי חירום והראו לילדים סרטונים באינטרנט. אספו מידע המופיע באתרים הרשמיים ואל תתביישו לפנות לקופות החולים בכל מקרה של התלבטות.

ממי מזמינים אמבולנס?



חשוב לדעת לא רק מתי מבצעים את ההזמנה של האמבולנס, אלא גם ממי כדאי לעשות את זה. אנחנו בחברת אמבולנס פרטי חולון בע"מ נשמח לעמוד לרשותכם בכל מקרה של התלבטות. יש לנו את הרקע, הניסיון וההסמכה הדרושים על מנת לשרת אתכם גם במצבי חירום קיצוניים. שירותי החברה שלנו כוללים העברה מבית אבות ולקופות חולים, הטסת נפטרים לחו"ל, הדפסת מודעות אבל והדבקתן, פתרונות לקבורה אלטרנטיבית ושירותי אבטחה. צרו עמנו קשר בהקדם ותאמו פגישת היכרות ללא התחייבות. 

יום שלישי, 10 במרץ 2015

אפשרויות הקבורה האזרחית בישראל

קבורה אזרחית חלופית מותרת בישראל לנפטרים יהודים החפצים בה על פי השקפת עולמם. היא מתאימה גם לחסרי עדה דתית מוכרת או ליהודים שאינם יכולים להיקבר על פי ההלכה היהודית. לפי החוק הנוכחי, אפשר לבצע את הקבורה בבית עלמין אזרחי או בחלקה מיוחדת שהיא חלק מבית עלמין רגיל. כיום יש בישראל מעל 12 בתי עלמין אזרחיים המפוזרים בצפון, במרכז ובדרום. 


המשרד לשירותי דת אינו עורך מעקב אחר מספר הנפטרים שעוברים קבורה לפי האופציה האזרחית. יחד עם זאת, הטיפול בסוגיה נעשה במשרדים ובגופים שונים כמו:


  •         רשות מקרקעי ישראל
  •          משרד הפנים
  •         המוסד לביטוח לאומי

·         גופי הקבורה המנהלים ומתחזקים את בתי העלמין


קיימת מצוקה מסוימת של קרקעות פניות לקבורה ולכן הוחלט לעודד שיטות המאפשרות ניצול מקסימלי של הקרקע. כך לדוגמא ניתן לבצע קבורה בקומות או קבורה בקיר. הפיתוח של בתי עלמין אזרחיים הוא תוצר נלווה של הדרישה והאינטרס האלו. בנוסף, בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש לקבורה אזרחית.

כיצד מנהלים קבורה אזרחית בישראל?


בני משפחתה של נפטר המעוניינים לנהל טקס אזרחי של קבורה יכולים לפנות לאחת העמותות העוסקות בתחום. ראשית, יש למצוא בית עלמין המאפשר קבורה מן הסוג הזה ולהיעזר בהוראות החוק על מנת ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים. שנית, חשוב לקבור את הנפטר לפי בחירתו כפי שבאה לידי ביטוי בצוואה או בכל דרך אחרת. באופן עקרוני, הקבורה בבתי עלמין אזרחיים ממומנת על ידי המוסד לביטוח לאומי בדיוק כמו קבורה דתית רגילה.



הנושא של קבורה אזרחית בישראל מורכב מכפי שנהוג לחשוב. הוא מערב סוגיות שונות הקשורות להיבטים חוקיים, משפטיים והלכתיים. הדבר החשוב הוא לבצע את הקבורה לפי רצונו של הנקבר ותוך שמירה על כבודו גם במהלך הטקס.